O nás

Na první pohled jsme se zamilovali do prosluněného ostrova obklopeného Atlantickým oceánem, La Palma. Kvalita místních produktů a plodin je velmi vysoká a my si dali za cíl, že se o ni podělíme i s naší vlastní v srdci Evropy. 
Snažíme se zde navázat o kontakty s místními manufakturami, které se zabývají výrobou široké škály sortimentu v BIO kvalitě. 
 
 

Rodinná manufaktura Sal Océano, která se již deset let zabývá ruční výrobou ochucených solí pro gurmánskou kuchyni Flor de Sal s bylinami, kořením, ovocem nebo květinami. Podíl bylinek, koření či ovoce je až 33 % a všechny přísady jsou v bio kvalitě.

Manufaktura Oro de San Miguel se zabývá výrobou sušených banánů, které odpovídají standardům raw stravy. Díky pomalému sušení jsou banány měkké a šťavnaté. Tyto sušené banány neobsahují přidaný cukr, konzervační látky, antioxidanty ani barviva.

Obecně prospěšná společnost Destiladera, která vykupuje suroviny od místních farmářů a pomocí handycapovaným spoluprácovníků vyrábí pravou palmerskou salsu z červených paprik. Tato omáčka se nazývá Mojo Rojo a je typickou kanárskou specialitou. Vyrábí se z jedinečných paprik pěstovaných na ostrově La Palma (odrůda pimienta palmera), které mají velice pikantní a zároveň jemnou chuť. Salsa Mojo Rojo se vyrábí v pálivé i nepálivé variantě a je vynikající s brambory, masem, grilovanou zeleninou či jen s pečivem.