Banánové víno a krémový ocet
Ovocný ocet a víno z malého vinařství Bodegas Platé nadchne všechny milovníky netradiční kuchyně a originálních chutí.
Ovocný ocet se vyrábí z octa a ovocného moštu, který se zredukuje odpařením na sirupovou konzistenci. Pak se ještě často nechává zrát v dřevěných sudech. Můžete tak mít nejen tradiční červené balsamiko, ale i balsamiko z moruše, manga, mučenky nebo banánů.
Tenhle postup vede k octu hustší konzistence, nasládlé chuti a koncentrací jen kolem 3 %, tedy nejméně ze všech druhů octů. Používají se jako koření, tedy na zakápnutí a na dozdobení. Skvěle si rozumí s ovocem a se sýry, ale kupodivu taky se zmrzlinovým pohárem s ovocem.
Banánové víno a Frizzante z marakuji a banánů má svěží, ovocnou, exotickou chuť.

Set obsahuje pět druhů krémových octů: Marakujový Morušový Mangový Paprikový Banánový

Tento ocet s dužinou mučenky je ideální na dresink salátu, marinádu na maso, k sýru, přípravě tataráku z tuňáka, ochucení koktejlu atd. Obsah ovocné dužiny je minimálně 20 % receptury.

Ocet s dužinou manga je ideální dresink na saláty, jeho sladkokyselá chuť připomíná balzamikový ocet. Obsah ovocné dužiny je minimálně 20 %. Výborný v kombinaci s roztíratelnými sýry, Brie nebo modrým sýrem.

Paprikový ocet je ideální dresink na saláty, jeho sladkokyselá chuť připomíná balzamikový ocet. Obsah ovocné dužiny je minimálně 20 %

Platé Frizzante je vyrobeno z kanárských banánů a mučenky bez přidání umělých příchutí nebo barviv.