Avokádo je jednou z nejpopulárnějších plodin dnešní doby. Je vyhledáváno pro svou specifickou chuť, snadnou přípravu a nutriční hodnoty. Málo kdo se však vyzná v odlišnostech známých i m...
Recepty a tipy
Milujete dračí ovoce a chcete se o něm dozvědět co nejvíce? V tom případě jste na správném místě! Dračí ovoce je velmi jedinečná, zdravá a krásná plodina. Existují stovky ro...
Mučenka je původem z Jižní Ameriky a stala se jedním z nejoceňovanějších druhů ovoce.Rod Passiflora má asi 600 registrovaných druhů. Mučenka nebo též marakuja, je bohatá na vitamíny A, C a komplex ...
Mučenka neboli parchita: vášeň, která omlazuje. Čeleď Passifloraceae pochází z tropických a subtropických oblastí světa. Rod Passiflora má velmi širokou oblast rozšíření s více než 500 druhy...
Dračí ovoce je plodem popínavého kaktusu známého jako pitaya rodu Hylocereus. Tato rostlina je původem z jižního Mexika, tichomořské části Guatemaly a Kostariky. Před patnácti lety byla pi...
Historie kanárské gastronomie má své kořeny až v prvním tisíciletí před naším letopočtem. Původní obyvatelstvo Guančové se věnovali jednoduchému zemědělství. Právě jejich kultura a tradici...
Kanárské ostrovy jsou velmi známé pěstováním plátanos, odrůdy banánů velmi bohaté na vlákninu a prospěšné minerály jako draslík, fosfor, zinek, vápník, hořčík a železo, vitamíny B6, k...
Flor de sal, též známá jako „solný květ“ je tenká vrstva soli, která se vytváří na hladině mořské vody, během krystalizace. Vzniká kontrastem teploty při západu slunce, důsledkem snížení rozpustno...
Papája a její využití v kuchyni Velké sladké plody se těší nevídané oblibě a papája se proto pěstuje v tropické oblasti mnoha zemí. Vyhledávané jsou pro sladkou, šťavnatou dužinu, která je s...