Zdravotní účinky papáji
Papája obsahuje spoustu vitamínů (A, B a C) a minerálů (draslík, vápník, železo či fosfor), stejně jako výše zmíněný enzym papain, který podporuje trávení. Toto ovoce má proto velmi kladný vliv na trávicí soustavu, ale pozitivně působí i na vitalitu buněk, zrak, pokožku anebo vlasy. Papája je kromě toho lehce stravitelná, neboť obsahuje spoustu jednoduchých sacharidů, které tělo nemusí štěpit. Navíc je i silně zásadotvorná, což je ve světě, v němž konzumujeme spoustu zakyselujících potravin, velmi důležité.
Zralou papáju stačí rozkrojit na poloviny a oloupat škrabkou nebo nožem. Pak lžičkou vyškrábejte semínka společně s rozměklou částí kolem nich. Ta se totiž nejdříve kazí. Oloupanou papáju nakrájejte a použijte třeba do ovocného salátu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.