Objevte svět tropického ovoce v jediné bedýnce! Ananas, dračí ovoce, mango, granadilla, papája i kanárské banány – každý plod přináší nejen výjimečnou chuť, ale i cenné vitamíny a živiny.
Ananas
Ananas vás zaujme svou sladkou, šťavnatou chutí a osvěžující vůní. Je bohatý na vitamín C, mangan a enzym bromelain, který napomáhá trávení. Nezralý ananas nechte dozrát při pokojové teplotě, zralý uchovávejte v lednici. Při přípravě se slupka odřízne nožem, vykrojí se tvrdá "očka" a dužina se nakrájí na plátky nebo kostky.
Dračí ovoce (žluté)
Dračí ovoce zaujme jasně žlutou slupkou a sladkou, šťavnatou dužinou plnou černých semínek. Je lehké, osvěžující a nabité vitamínem C a antioxidanty. Uchovávejte při pokojové teplotě, delší trvanlivost zajistí lednice. Stačí ho rozkrojit napůl a dužinu jednoduše vydlabat lžící.
Mango
Sladké mango je plné vitamínu A, C a přírodních antioxidantů. Nezralé plody dozrají během několika dnů na lince, poté je skladujte v chladu. Mango rozřízněte podél pecky, dužinu nařežte do mřížky a vytlačte ven pro snadné podávání. Výborné do dezertů, salátů nebo samotné.
Granadilla
Granadilla se schovává pod křehkou oranžovou slupkou a nabízí sladkou, aromatickou dužinu plnou křupavých semínek. Obsahuje spoustu vitamínu C a vlákniny. Skladujte při pokojové teplotě. Stačí ji jemně rozlomit a dužinu vydlabat lžící přímo ze skořápky.