Odesíláme 29.4.

BIO Avokádo Pinkerton Zralé, nikoliv měkké. Změkne až u Vás doma

135 Kč
Vyprodáno

Velké avokádo s jemnou oříškovou chutí. Jedna ze vzácnějších avokádových odrůd. Má světle zelenou slupku s hrubým povrchem, mírně zelenou dužninu a krémovou, lahodnou texturu s příjemnou oříškovou chutí.
Nechte změknout při pokojové teplotě a měkké ovoce skladujte při 7-10 °C. Na rozdíl od odrůdy Hass toto avokádo při dozrávání zůstavá zelené!

Hmotnost mezi 300-400g (nelze zaručit vždy stejnou velikost ani tvar ovoce).

 

Kategorie: BIO Ovoce z Kanárských ostrovů
Položka byla vyprodána…

Avokádo Pinkerton

Historie a původ: Avokádo Pinkerton z Kanárských ostrovů je zpestřením avokádových plantáží ostrova La Palma.  Kanárské ostrovy, s jejich teplým subtropickým podnebím a úrodnou půdou, poskytují ideální prostředí pro růst a vývoj kvalitních avokád Pinkerton.

Benefity:

Avokádo Pinkerton je bohaté na zdravé tuky, vitamíny a minerály, což z něj činí vynikající volbu pro zdravou stravu. Obsahuje hojné množství mononenasycených tuků, které přispívají ke snížení hladiny špatného cholesterolu a podporují zdraví srdce. Dále je bohaté na vitamíny B, C, E a K, důležité pro imunitní systém, zdravou kůži a nervový systém.

Rozpoznání zralosti:

Avokádo nezměkne na stromě, ale až po sklizni. Čím déle však zůstane na stromě, tím více obsahuje tuku, což vede k jeho krémovější a vynikající chuti. Jeho zralost se pak určuje podle lehce matného povlaku, který je nejlepším znakem vhodnosti ke sklizně.
Díky krátké době přepravy můžeme sklízet avokáda v optimálním stupni zralosti, což zajišťuje nejlepší chuť a kvalitu. Specifické klima a sopečná půda na Kanárských ostrovech dodávají kanárským avokádům unikátní chuťový a vizuální charakter, který se odlišuje od avokád z jiných částí světa. Správně měkké  avokádo Pinkerton lze identifikovat jednoduše. Mělo by být lehce stlačitelné, ale ne příliš. Barva kůry by měla být tmavě zelená s výraznými hrbolky a když odstraníte stopku, mělo by pod ní být svěží zelená dužina. 

Snažíme se posílat avokáda vždy pevná, aby změkla až u Vás doma. V opačném případě je velmi vysoké riziko potlučení a poškození cestou.

Práce s avokádem:

Rozkrojení: Pro rozkrojení avokáda postupujte následovně: vložte avokádo do dlaně, zapíchněte nožem do jádra a opatrně ho otočte. Poté rozkrojte avokádo na poloviny, odstraňte jádro - zasekněte do něj zlehka nůž a lehkým pootočením se pecka uvolní, lžičkou vyjměte dužinu nebo sloupněte slupku.

Recepty:

Guacamole: Smíchejte rozmačkané avokádo s čerstvým koriandrem, solí a olivovým olejem. Tato odrůda nic dalšího nepotřebuje.

Avokádový toast: Rozmačkané avokádo rozetřete na toast a ozdobte rajčaty, kozím sýrem, petrželí a olivovým olejem.

Avokádový smoothie: Smíchejte avokádo s banánem, špenátem, jogurtem a medem pro osvěžující a zdravý smoothie. 

Více informací ve článku Exotika na talíři.

 

Exotika na talíři: Avokáda

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
LK Avatar autora | 4.2.2024
Děkuji balíček přišel v pořádku a ovoce také.Musím ohodnotit velmi vstřícné a profesionální jednání při řešení malé komplikace s prvním balíčkem.Velmi mě překvapilo vstřícné jednání.Určitě si opět objednám a doporučím známým.S pozdravem Lenka Králová