BIO Papája

Papája je teplomilná rostlina, která velmi dobře odolává větru. Proto ji používáme jako přirozenou bariéru z návětrné strany pozemku. 

Ovoce se konzumuje v zelené, nezralé i oranžové, zralé podobě. Jako nezralá se využívá papája hlavně v asijské kuchyni. Před vařením se musí oloupat a odstranit semínka, kterou jsou bílá. 

Zralé ovoce má krásnou žlutou slupku a oranžovou dužinu s černými semeny.  Před jídlem se musí oloupat, odstranit semena a měkké části kolem nich. Doporučujeme jemně zakápnout limetkou. 

fotoxxx
Bio papaya (0,8 - 1.2 kg)
450 Kč

Plod papáji je oválná bobule s velkým semeníkem plným nejedlých černých kulatých semen. Přestože jsou semena nejedlá, lze je uplatnit jako koření připomínající pepř. Původ ovoce je ekologická plantáž na ostrově La Palma. Doporučujeme zakápnout trochou limety, chuť je pak ještě více svěží a výrazná. Limetku zasíláme jako dárek!

Momentálně nedostupné 
Kód: 315
1 položek celkem