Mojo rojo je tradiční omáčka z Kanárských ostrovů. Mezi hlavní ingredience patří červená paprika, česnek, olej, ocet a sůl.
Mojo je neodmyslitelnou součástí kanárské kuchyně, jako příloha se podává téměř ke všemu – ať se jedná o maso, ryby, brambory, či kanárskou praženou mouku gofio.
TIP: Omáčka je určena k přímé konzumaci, není třeba nijak ohřívat.
5,0
2 hodnocení
Přidat hodnocení
5
4
3
2
1
5
VŠ
Veronika Šnorová
Mojo rojo je moje oblíbená salsa, mám ráda hlavně pálivou verzi. Ideální ke grilovanému masu, ale třeba i k hranolkám nebo pečeným bramborám, také je možno přidat do těstovin. Chuť je trošku podobná ajvaru, ale mnohem lepší :) Pokaždé když odlétám z ostrova La Palma, vezu si v kufru několik skleniček a jsem ráda, že mohu nakoupit i zde.
5
JV
Jitka Vilímková
Na dovolené na La Palmě jsem si na tomto pestu vyloženě ujížděla. Jako těhotná, které nebylo nic vhod, jsem si ji mazala i na tousty ke snídani. Vhodná jako příloha k masům, do těstovin nebo jako ozdoba na jednohubky. Domů jsme si dovezli pár balení a při rodinném setkání dali ochutnat příbuzným. Od té doby mám o vánoční a narozeninové dárky vystaráno. Stačí objednat😉