Lahodné tropické ovoce, které se pěstuje ekologickým způsobem na ostrově La Palma je jedno z nejlepších mang, které jsme kdy ochutnali. Důvodů, proč je právě toto ovoce z La Palmy tak dobré je více, mladá sopečná půda plná minerálů, specifické klima a kvalitní voda ze zeleného ostrova uprostřed Atlantiku, kombinace všech těchto faktorů dává tomuto ovoci naprosto jedinečnou chuť.
Mango je zdrojem celé řady minerálů, zejména vysoký obsah draslíku, ale i menší podíl vápníku, hořčíku a železa.
Mango skrývá i rozpustnou vlákninu pektin či kyselinu citronovou a jablečnou.
Mango je bohatým zdrojem vitamínů A, C, E, K i důležitých vitamínů skupiny B. Už z 300 gramů čerstvé dužiny můžete například
získat denní doporučenou dávku vitamínu A i C – mango tak má ze všech druhů ovoce nejvyšší obsah vitamínu A a dvojnásobně větší
množstvím vitamínu C než citron.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.