Bio Mango

Lahodné tropické ovoce, které se pěstuje ekologickým způsobem na ostrově La Palma je jedno z nejlepších mang, které jsme kdy ochutnali. Důvodů, proč je právě toto ovoce z La Palmy tak dobré je více, mladá sopečná půda plná minerálů, specifické klima a kvalitní voda ze zeleného ostrova uprostřed Atlantiku, kombinace všech těchto faktorů dává tomuto ovoci naprosto jedinečnou chuť.

Mango je zdrojem celé řady minerálů, zejména vysoký obsah draslíku, ale i menší podíl vápníku, hořčíku a železa.
Mango skrývá i rozpustnou vlákninu pektin či kyselinu citronovou a jablečnou.

 Mango je bohatým zdrojem vitamínů A, C, E, K i důležitých vitamínů skupiny B. Už z 300 gramů čerstvé dužiny můžete například
získat denní doporučenou dávku vitamínu A i C mango tak má ze všech druhů ovoce nejvyšší obsah vitamínu A a dvojnásobně větší
množstvím vitamínu C než citron.

Skvěle se hodí pro přípravu sorbetů, pyré, ovocných salátů, dezertůMango si tedy můžete dopřát i společně s drůbežím a hovězím
masem, rybami, krevetami a vychutnáte si ho také v omáčkách, kari a rýžových pokrmech. Fantazii se meze nekladou.