Banánové těstoviny
Jsou vyrobeny ze tří složek: mouka ze zelených banánů, psyllium a voda.
Banánová mouka
Banánová mouka se vyrábí ze zelených banánů, které jsou nejvydatnějším zdrojem rezistentního škrobu. Zelené banány obsahují ohromných 44% rezistentního škrobu na každých 100 gramů.
Co je to rezistentní škrob?
Rezistentní škrob pomáhá stabilizovat krevní cukr, tím nás chrání před problémy s vysokým krevním cukrem. Podporuje pocit sytosti a zdraví trávicího traktu díky interakci s bakteriemi. Tento typ škrobu by neměli přehlížet diabetici, jelikož zvyšuje citlivost buněk na inzulin a může jim tak výrazně pomoci.
Mouka je též bohatá na minerální látky jako je draslík a hořčík. Výrobní proces je velmi šetrný a proto dochází k zachování prospěšných výživných látek.
Využívá se hlavně v bezlepkové dietě a u pacientů s celiakií. Aby se zvýšilo množství rezistentního škrobu, je nutné tepelné zpracování, proto se manufaktura
Pastas Credente rozhodla pro výrobu těstovin.
Psyllium
Psyllium je semínko jitrocele indického. Tento druh roste převážně v Indii, kde jej tradiční indická ajurvédská medicína využívá již více než 2000 let. Je skvělým zdrojem vlákniny, která příznivě působí na vyrovnané trávení a vylučování.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.