Kód: 243

Banánové těstoviny - caserecce Těstoviny vhodné pro diabetiky a potravinové alergiky

155 Kč
Skladem (>5 ks)

Těstoviny jsou vyrobeny z mouky ze zelených banánů, psyllia a vody. Jsou tedy vhodné pro vegany, potravinové alergiky a diabetiky.

Zelené banány jsou bohatým zdrojem rezistentního škrobu, který snižuje riziko rakoviny tlustého střeva, zánětlivá onemocnění zažívacího traktu a schopnost normálně vyměšovat. Dále snižují hladinu cukru v krvi, a to i při konzumaci jídla později během dne. Dramaticky ovlivňují citlivost na inzulín, což je dobrá zpráva pro diabetiky druhého typu. Pozitivní dopad je znatelný už po čtyřech týdnech pravidelné konzumace.

Vaří se standartně v osolené vroucí vodě 5-6min a podávají se jako příloha nebo jako náhrada klasických obilných těstovin na sladké i slané recepty.

 

Kategorie: Banánové těstoviny
Hmotnost: 0.3 kg

Banánové těstoviny

Jsou vyrobeny ze tří složek: mouka ze zelených banánů, psyllium a voda.

Banánová mouka

Banánová mouka se vyrábí ze zelených banánů, které jsou nejvydatnějším zdrojem rezistentního škrobu. Zelené banány obsahují ohromných 44% rezistentního škrobu na každých 100 gramů.

Co je to rezistentní škrob?

Rezistentní škrob pomáhá stabilizovat krevní cukr, tím nás chrání před problémy s vysokým krevním cukrem. Podporuje pocit sytosti a zdraví trávicího traktu díky interakci s bakteriemi. Tento typ škrobu by neměli přehlížet diabetici, jelikož zvyšuje citlivost buněk na inzulin a může jim tak výrazně pomoci.

Mouka je též bohatá na minerální látky jako je draslík a hořčík. Výrobní proces je velmi šetrný a proto dochází k zachování prospěšných výživných látek.

Využívá se hlavně v bezlepkové dietě a u pacientů s celiakií. Aby se zvýšilo množství rezistentního škrobu, je nutné tepelné zpracování, proto se manufaktura
Pastas Credente rozhodla pro výrobu těstovin.

 

Psyllium

Psyllium je semínko jitrocele indického. Tento druh roste převážně v Indii, kde jej tradiční indická ajurvédská medicína využívá již více než 2000 let. Je skvělým zdrojem vlákniny, která příznivě působí na vyrovnané trávení a vylučování.

škrob a mouka_1