Kód: 243

Banánové těstoviny - caserecce Těstoviny vhodné pro diabetiky a potravinové alergiky

155 Kč
Vyprodáno

Těstoviny jsou vyrobeny z mouky ze zelených banánů, psyllia a vody. Vhodné pro vegany, potravinové alergiky a diabetiky.

 

 

Kategorie: Banánové těstoviny
Hmotnost: 0.3 kg
Položka byla vyprodána…

Banánové těstoviny

Jsou vyrobeny ze tří složek: mouka ze zelených banánů, psyllium a voda.

Banánová mouka

Banánová mouka se vyrábí ze zelených banánů, které jsou nejvydatnějším zdrojem rezistentního škrobu. Zelené banány obsahují ohromných 44% rezistentního škrobu na každých 100 gramů.

Co je to rezistentní škrob?

Rezistentní škrob pomáhá stabilizovat krevní cukr, tím nás chrání před problémy s vysokým krevním cukrem. Podporuje pocit sytosti a zdraví trávicího traktu díky interakci s bakteriemi. Tento typ škrobu by neměli přehlížet diabetici, jelikož zvyšuje citlivost buněk na inzulin a může jim tak výrazně pomoci.

Mouka je též bohatá na minerální látky jako je draslík a hořčík. Výrobní proces je velmi šetrný a proto dochází k zachování prospěšných výživných látek.

Využívá se hlavně v bezlepkové dietě a u pacientů s celiakií. Aby se zvýšilo množství rezistentního škrobu, je nutné tepelné zpracování, proto se manufaktura
Pastas Credente rozhodla pro výrobu těstovin.

 

Psyllium

Psyllium je semínko jitrocele indického. Tento druh roste převážně v Indii, kde jej tradiční indická ajurvédská medicína využívá již více než 2000 let. Je skvělým zdrojem vlákniny, která příznivě působí na vyrovnané trávení a vylučování.

škrob a mouka_1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: